Tevékenységünk

TEVÉKENYSÉGÜNK


A Tudományos Számítások Intézete számos tevékenységet végez, melyekkel támogatni kívánja a tudományos számítások módszereit alkalmazó kutatókat, szakértőket és érdeklődő diákokat.


Célunk, hogy elősegítsük a kutatók közötti párbeszédet, a szakmai és személyes kapcsolatok kialakítását. Küldetésünk összehozni azokat, akik munkájuk során alkalmazzák a tudományos számítások módszereit, vagy hozzájárulnak az ezen a területen való innovációhoz.

Kapcsolatépítés és kutatás


Az Intézet olyan platformot kínál, ahol tagjai kapcsolatokat építhetnek és megoszthatják kutatási eredményeiket.

Bátorítjuk tagjainkat, hogy vegyenek részt a szakmai diskurzusban, és hozzák nyilvánosságra kutatási eredményeiket. Ezenkívül témakiírásokat teszünk közzé szakdolgozatokhoz, diplomamunkákhoz, tudományos diákköri munkákhoz és PhD témákhoz.


Konferencia szervezés, ismeretterjesztés


Az Intézet rendszeresen konferenciákat, workshopokat és szemináriumsorozatokat szervez a tudományos számítások témakörében.

A szakmai rendezvényeken való részvétel kiváló lehetőséget nyújt a területen dolgozó szakembereknek a tudás- és tapasztalatcserére. Ilyen rendezvények szervezésén kívül az Intézet, több pedagógiai és szakmai szervezettel együttműködve, tanfolyamokat és előadásokat szervez középiskolai tanároknak, hogy támogassa őket a tudományos számítások oktatásában.

Egyesületünk első konferenciáját 2023. november 7-8-án tartjuk. További részleteket és a jelentkezés linkéjét a Konferencia menüpont alatt találja.


Álláslehetőségek


Az Intézet támogatja a karrierfejlődést is a tudományos számítások területén.

Rendszeresen közzéteszünk álláslehetőségeket, szakmai/nyári gyakorlati pályázatokat, gyakornoki álláspályázatokat és egyéb álláspályázatokat.


Projektek


Az Intézet projekteket indít középiskolai diákok és tanárok számára, hogy támogassa a tudományos számítások iránt érdeklődőket és megismertesse őket a gyakorlati alkalmazásokkal.

A Tudományos Számítások Intézete elkötelezett a tudományos számítások területének előmozdítása és a tudás terjesztése érdekében. Büszkék vagyunk arra, hogy összehozhatjuk a tudományos számítások közösségét és támogathatjuk a terület fejlődését.